#Ilse

Van jongs af aan heb ik een passie voor paarden en rijd ik paard. Ik heb veel gewerkt met verschillende typen paarden; jonge paarden heb ik zadelmak gemaakt, veulens gefokt en ook oudere paarden getraind. Hierdoor heb ik veel ervaring met een diversiteit aan paardentypen en karakters. Ik kan daarom mijn behandelingen goed afstemmen op ieder individu. Samen trainen met een paard, voelen dat het dier beter in zijn vel komt te zitten, mentaal en fysiek sterker wordt, maar ook ontspannen in het bos vind ik nog altijd genieten. Mijn missie is zoveel mogelijk paardeneigenaren helpen om gezonde en gelukkige paarden en pony’s te houden.

Jezelf vragen stellen

Door het omgaan met verschillende pony’s en paarden, zag ik vaker bepaalde gedragingen en lichamelijke kenmerken waarbij ik mezelf vragen stelde; Waarom gedraagt het dier zich op een bepaalde manier? Wat is de reden dat er een probleem ontstaat bij het ene paard en bij het andere niet, terwijl het zich in dezelfde omstandigheden bevindt? Waarom reageert het ene paard zo gevoelig op bepaalde aanrakingen en het andere totaal niet?

Altijd op zoek naar antwoorden

Een aantal jaren geleden ontstond zo mijn interesse in de paardenmassage en de osteopathie; ik wilde meer leren over hoe een paard in elkaar zit en hoe ik het welzijn van deze indrukwekkende dieren kon verbeteren. Hoe ziet de anatomie er precies uit? Hoe functioneert het lichaam van een paard? Wat kan ik zelf doen om zo goed mogelijk aan de behoeften van mijn paard te voldoen? Allemaal vragen die menig paardeneigenaar zichzelf regelmatig zal stellen en waar ook verschillende meningen over zijn. 

You begin with anatomy, and you end with anatomy, a knowledge of anatomy is all you want or need

Andrew Taylor Still

Mijn drijfveren

Nog steeds blijft het welzijn van de dieren mijn drijfveer om te blijven leren; ik wil graag er zo goed mogelijk voor zorgen dat je paard zich goed voelt en lekker in zijn vel zit. Ik volg graag nieuwe cursussen en bijscholingen om op de hoogte te blijven van de recente ontwikkelingen en om nieuwe aanvullende vaardigheden te verwerven. Want; hoe meer ik leer, hoe meer ik me ervan bewust word wat ik nog niet weet. 

Logopedie

Naast het werken met de paarden, heb ik 17 jaar als logopedist in het speciaal basisonderwijs met kinderen tussen de 4 en 12 jaar gewerkt. Voor beide beroepen is veel geduld en begrip voor een ander nodig met veel oog voor het individu. In een behandeling vind ik het van groot belang om rust en vertrouwen uit te stralen naar je paard of pony. Dit zorgt ervoor dat de behandeling zo aangenaam mogelijk is voor je paard. Ook vind ik het erg belangrijk dat het dier en de eigenaar een prettige ervaring opdoen en iets leren van mijn behandeling. Middels een open communicatie zorg ik ervoor dat er een optimaal resultaat uit de behandeling kan worden gehaald.

Opleiding & ervaring

20222-daagse cursus ‘introductie in TRUST TECHNIQUE’ – Divine Stars
4-daagse cursus Heartconnection – Heartconnection Nederland
Informatie avond ‘Het nut van aquatraining bij paarden’ door Morgan Lashley – paardenkliniek Venlo
Dagcursus ‘Germaanse geneeskunde’ met Daniel Derweduwen – Divine Stars
2021Dissectie paardenhoofd – Equine Studies
4 daagse Reiki 2
3-daagse Reiki 1
2-daagse Basiscursus Diercommunicatie – Symone Ottenvangers
2-daagse Basis Medical Taping voor paarden – Equine Studies
20204-daagse module ‘Fascia and the heart of listening’ – The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education
2-daagse cursus Biomechanica Advanced – Equine Studies
Workshop ‘Hoofdstellen en bitten met Géraldine Vandevenne’ – Divine Stars
Cursus ‘Eetbare en risicovolle planten en kruiden voor paarden’ – Juf in het groen
Dagcursus ‘Het lymfesysteem van het paard’ – Paard in lymfeland
Webinar ‘The story of Shafaï ’ – Equine Studies
20182015-2018 Equine Osteopath EDO (Equine Diploma of Osteopathy) – The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education – geslaagd december 2018
3-daagse dissectie met Sharon May Davis – Equine Studies
Cursus ‘Body language of the horse’ met Chris Irwin – The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education
3-daagse WAEO Conferentie; Equine osteopathy and its integration
20173-daagse dissectie met Sharon May Davis – Equine Studies
20162015-2016 Equine (sport-)massage therapeut – Jaaropleiding Massage Hippique – geslaagd juni 2016
20052001-2005 HBO Opleiding Logopedie – geslaagd juni 2005
The Vluggen Institute for Equine Osteopathy and Education