Ervaringen

In de afgelopen jaren heb ik al veel paarden, pony’s en eigenaren mogen helpen. Het geeft me energie en motivatie als ik hiervan mooie resultaten hoor en zie. Mijn missie is immers om zoveel mogelijk paardeneigenaren te helpen gezonde en gelukkige paarden en pony’s te houden. Hier lees je een aantal ervaringen met mijn behandelingen. Misschien herken je je eigen viervoeter wel in een van de beschrijvingen.

Anita & RomyIlse is zeer betrokken bij het paard. Voelt goed aan wat het paard nodig heeft. Na een behandeling is duidelijk verbetering zichtbaar, beweegt het paard soepeler. Als Ilse een massage geeft, is het paard opvallend rustig en staat met de ogen gesloten. Ilse is zeker aan te bevelen voor een behandeling of massage voor het paard.
Claire & haar kuddeDANKBAAR voor wie Ilse is en haar liefdevolle maar zeker ook professionele inzet voor de gezondheid van onze paarden. Kortom een mooi mens die we zeker een ieder aanraden.
Gabrielle & AndreoIlse heeft passie voor paarden en de behandeling. Ze is zorgzaam, heeft respect voor dier en mens en weet exact op de juiste manier een paard te behandelen. Met liefdevol vertrouwen heeft ze mijn paard behandeld!
Annemarie & AlladinDankzij Ilse haar behandeling kan mijn haflinger een goede en gezonde start maken. In zijn jonge leven is hij soms wat lomp in zijn spel en komt dan vast te zitten in zijn lijf. Maar Ilse lost het dan gelukkig weer voor hem op. Super blij mee!
Lois & LunaNa vele osteopathie, acupunctuur en andere behandelingen ging het maar niet beter met mijn paard Luna. Ze bleef veel last houden van stress en overalertheid. Hierdoor was het niet eens mogelijk om haar normaal te poetsen, omdat zij bij ieder geluid zich onveilig voelde en ervandoor ging. Door uitprobeersels van de dierenarts waren we er al achter dat de oorzaak voornamelijk door een verstoring van de hormoonhuishouding zat. Helaas was daar de enige optie om Luna ieder half jaar te injecteren met een chemische sterilisatie, waar zij steeds meer complicaties van kreeg zoals kreupelheid en koorts. Toen ik Ilse tegenkwam was ik ten einde raad en besprak met haar het verhaal van Luna. Zij wees me erop dat er een mogelijkheid bestond om een inwendige osteopathie behandeling te laten doen door een hiervoor gecertificeerde dierenarts. Mogelijk waren de uitwendige behandelingen niet krachtig genoeg om een blokkade bij de geslachtsorganen goed los te maken. Ik heb contact opgenomen met Chrystl Sweenslag en zij is langsgekomen voor de inwendige behandeling. Hierna heeft Ilse mijn paard nog meerdere keren behandeld en zag ik dat het eindelijk steeds beter met Luna ging. Ilse is heel geduldig en zeer kundig, waardoor ze Luna heel goed heeft kunnen helpen. Ze kan heel goed de linken leggen tussen bepaalde symptomen en waardoor dit veroorzaakt wordt. Ik ben er heel dankbaar voor hoe zij me heeft geholpen om de puzzel bij Luna te kunnen oplossen.
Olga & ZjøstaZeer fijne osteopaat, heel lief, gemoedelijk en geduldig met paarden. Lang gezocht waar de hormoonschommelingen bij mijn fjorden merrie vandaan kwamen. Verschillende kruiden en oliën geprobeerd alsook een andere osteopaat. Maar na onderzoek van ilse eindelijk de oorzaak gevonden van meerdere problemen en mijn lieve fjordje voelt zich nu na een week weer eindelijk goed in haar vel! 😍 dank je wel ilse je bent een topper! Wij zijn zeer tevreden van jou kunnen en ik raad je echt aan iedereen aan! 🥰
Noémie & JuwelSuper blij met de behandeling van Ilse! Ilse vraagt voor het onderzoek informatie over het paard en onderzoekt het paard vakkundig en rustig zodat het paard op het gemak is voor de behandeling. Het effect van de behandeling was meteen zichtbaar. Ilse is rustig en geduldig en neemt uitgebreid de tijd voor jou en je paard!
Will-Jan & zijn paardenIlse is een betrokken vakvrouw met empathie voor mens en dier. Ze voelt zeer goed aan wat een paard nodig heeft op het moment dat ze deze gaat behandelen. Onze ervaring is dat de paarden veel losser door hun lijf gaan bewegen en veel meer op hun eigen benen gaan lopen. Ook de aanleuning verbeterd. Ilse haar rijtechnische adviezen zijn zeer prettig en goed toepasbaar. Zowel de paarden als wij zijn blij met haar als “vaste” osteopaat.
Cindy & haar paardenIlse is een hele geduldige en rustige osteopaat die erg betrokken is bij het welzijn van de dieren en de tijd neemt voor je paard. Ze geeft duidelijke uitleg en gaf me het gevoel dat ik al m’n vragen kon stellen. De Osteo behandelingen hebben mijn beide paarden erg goed gedaan. Een van m’n paarden had leverproblemen waarbij Ilse heel fijn meedacht aan dingen die voor mijn paard konden helpen om d’r te doen verbeteren. Al met al ben ik erg tevreden en zou ik haar zeker aanraden.
Iva & haar paardenIlse behandeld mij paarden nu ongeveer 2 jaar, ik ben met Ilse in contact gekomen door een goede vriendin van mij, zij beveelde Ilse aan en was erg tevreden met haar werk. Toen Ilse voor de eerste keer langs kwam was ze erg vriendelijk en wilde ze heel graag helpen, ik heb de behandelingen altijd als heel fijn en behulpzaam ervaren. Ik merk ook echt dat mijn paarden van de behandelingen beter en losser in hun lijf worden. Ik zou Ilse aan iedereen aan bevelen omdat ze erg rustig te werk gaat en precies weet wat ze doet!
Myrthe & FuriousMijn paard had na zijn castratie een slechte ontwikkeling van zijn rug en billen. Ilse heeft de knelpunten geïdentificeerd en behandeld, waardoor hij weer soepeler ging bewegen en zich beter ging ontwikkelen. Een aanrader voor ieder die zijn of haar paard gezond wil houden!
Nelleke & haar paardenIlse gaat zeer rustig en systematisch te werk. Ze neemt echt de tijd om het paard helemaal te onderzoeken en overlegt goed met de eigenaar. Ze behandelt de paarden vanuit rust en is daarbij eerlijk en geduldig. De paarden die ze tot op heden bij ons behandeld heeft hebben er echt baat bij gehad.
Caroline & haar kuddeHeel blij met Ilse! Haar behandelwijze is kalm, rustig en afgestemd. Ze legt alles wat ze doet, waardoor ik me betrokken voelde en ook meer inzicht kreeg over het lichaam van m’n pony. Al direct na de behandeling was het verschil zichtbaar. Jacy beweegt beter, soepeler en was veel meer ontspannen! Tijdens de behandelingen stond hij met momenten zichtbaar te genieten, soms zelfs volledig weggezakt in slaapmodus. Dat kan alleen maar als de energie klopt en veilig voelt. Ik weet bij wie ik ene volgende keer aanklop als het gaat om behandelingen van m’n paarden. Dankjewel!